VACATURE Ambassadeur - Rode Kruis (6131)

Amsterdam - Amstelland
Reference no.
3666
Publication date
05-10-2021
Apply Vacancy overview

Introduction

DUX International is, voor haar opdrachtgever het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland, op zoek naar een Voorzitter Bestuur AMS4AMS Noodfonds.

Organization/Department

De missie van het Rode Kruis is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden ver weg en dichtbij. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Er zijn 24 districten, waarvan het district Rode Kruis Amsterdam-Amstelland (RKAA) er een is. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, is ere-voorzitter van het District. Het district biedt hulp aan noden in de regio Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen en binnenkort ook Weesp.


Het AMS4AMS Noodfonds (AMS4AMS betekent ‘Amsterdammers voor Amsterdammers’ of ‘Amstellanders voor Amstellanders’) , is een lokaal fondsenwervende propositie van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland.


De inkomsten van het AMS4AMS Noodfonds zullen uitgegeven worden aan regionale projecten, die de 7 basis levensbehoeften van de ‘Amsterdammer en/of Amstellander’ in nood, ondersteunen.


De 7 basis levensbehoeften zijn :


1. Voedsel en water
2. Dak boven je hoofd
3. Medische zorg
4. Kunnen voorzien in eigen hygiëne
5. Psychosociale ondersteuning
6. Menswaardige veilig plek
7. Informatie over lot dierbaren


Structuur van de organisatie:
Op het districtskantoor Amsterdam/Amstelland werken 20 medewerkers. Het bestuur van AMS4AMS noodfonds zal bestaan uit drie leden, waaronder één voorzitter en twee bestuursleden. Het bestuur zal om de drie jaar rouleren.  Na drie jaar kunnen leden zich opnieuw kandidaat stellen voor een tweede termijn. Het bestuur wordt democratisch gekozen door de leden. 


Particulieren kunnen zich aansluiten. Voor de leden is er een drietal pakketten samengesteld:


Zilver : bijdrage van € 1.500 per jaar
Goud : bijdrage van € 3.000 per jaar
Platinum : bijdrage van € 5.000 of meer per jaar


Het Bestuur functioneert op een “non-executive” basis en wordt bij haar activiteiten intensief ondersteund door medewerkers van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland. Ook vergaderingen kunnen op kantoor van  het RKAA plaatsvinden.

Function

Voorzitter:
De Voorzitter van het AMS4AMS Noodfonds bestuur (onbezoldigd) gaat helpen de AMS4AMS Noodfonds propositie groot te maken. De Voorzitter zal samen met zijn/haar bestuursleden nieuwe Members aan het netwerk weten te verbinden, die op hun beurt via hun netwerk, weer nieuwe Member-get-Members identificeren, om zo een structurele langlopende inkomensstroom van jaarlijks minimaal 200K voor het Rode Kruis Amsterdam Amstelland te genereren. 


De taken van de Voorzitter Bestuur:

 • leidinggeven aan het bestuur;
 • focus op oprichting en groei van het ‘member-get-member’ netwerk;
 • keuze van doelen en uitvoering van aansluitende programma’s (in nauw overleg met het district);
 • enthousiasmeren en benaderen van members;
 • initiëren van bezoeken aan het werkveld;
 • initiëren van een aantal netwerk bijeenkomsten per jaar;
 • leiden van de vergaderingen en het vaststellen van de agenda;
 • onderhouden van contacten met het Rode Kruis District Amsterdam-Amstelland (inclusief het bestuur/de directie) alsmede met het Hoofdkantoor;
 • optreden als boegbeeld van het AMS4AMS Noodfonds.

Function requirements

Wij zoeken voor deze sociaal-maatschappelijk interessante positie een kandidaat die beschikt over de volgende kwaliteiten:

 • een inspirerende persoonlijkheid, die ondernemers, zelfstandigen en particulieren, bij het netwerk weet te betrekken;
 • een zakelijke inslag, integriteit, het vermogen om mensen te enthousiasmeren en te verbinden;
 • een grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en sterke affiniteit met het doel van het Rode Kruis, en in het bijzonder met de missie van het AMS4AMS Noodfonds;
 • overtuigingskracht, senioriteit en communicatieve vaardigheden om als gezicht van het Noodfonds AMS4AMS naar buiten te treden;
 • kennis van en affiniteit met de regio;
 • de beschikking hebben  over voldoende tijd (ongeveer 8 uur per maand) om  actief te kunnen bijdragen aan de oprichting.

Apply